REZERVIŠI TERMIN ZA VIZU

Odaberi odgovarajucu katgegoriju

Pravilnim unosom podataka rezervisi termin za vizu, a zatim verifikuj podatke.

Pokretanje postupka slanjem ovog elektronskog zahtjeva se naplaćuje. Dužni ste koristiti tačne lične podatke na stranici.

PRAVILNO REZERVISI TERMIN ZA VIZU

BRZI TERMIN – KVALIFIKOVANI RADNICI

TERMIN ZA VIZU - UNOS PODATAKA

ZA PRAVILNO POKRETANJE ZAHTJEVA U PROIZVOLJNIM KATEGORIJAMA UNESITE PODATKE ISPOD

Molimo da pažljivo popunite elektronski nalog u vidu pripreme zahtjeva za za vizu u Njemačkoj Ambasadi Sarajevo. Moguće je odabrati samo 1 odgovarajuću kategoriju u svrhu zakazivanja – termin za vizu.

Eliminacija rizika od odbijenice
USPJEŠNOST 97%
Rezerviši termin za vizu
Unesite puno ime i prezime.
Molimo unesite broj sa prednje strane ličnog dokumenta (npr. B2340012). Ukoliko rezervišete uslugu za drugo lice- bit će potrebno verifikovati zahtjev slanjem slike prednjeg dijela putovnice.
Unijeti u obliku DD.MM.GGGG
kod *Drugo unijeti u napomenu
Unesite Email adresu. Ukoliko rezervišete uslugu za drugo lice, molimo unesite kontakt Email dotične osobe. Ukoliko korisnik zaista ne posjeduje vlastitu Email adresu (npr. starije lice, koje ne koristi Email)- u napomeni obavezno naglasite da ne posjedujete Email.
Kod rezervacije termina, eMail adresa je veoma važan podatak, s toga obratite posebnu pažnju na ispravnost ovog unosa
Molimo unesite broj mobilnog telefona- u svrhu bolje dostupnosti i lakše konsulatacije.
KATEGORIJA ZAHTJEVA ZA VIZU (Moguće je aplicirati samo u 1 kategoriji) *
Ukoliko imate posebne napomene, kao npr, u polju 6.viza u svrhu spajanja porodice
( Namjerna zloupotreba ove stranice može dovesti do troškova- MOLIMO KORISNIKE DA NE ŠALJU TESTNE UPITE- Pokretanjem postupka nakon slanja ovog zahtjeva započinje utrošak vremenskih i radnih kapaciteta naših agenata, koje se stavljaju u obavezujući Račun/Fakturu).
Klikom na link ispod možete detaljno pročitati uslove korištenja stranica www.ambasada.info

Vidi uslove korištenja.

Nismo tijelo koje će ubrzati vrijeme čekanja na termin za vizu eventualnim istupanjem iz zakonskih okvira.

Za asistenciju u cjelokupnom postupku dobivanja vize, regularno se koristi zvanični sistem za zakazivanje, a naknadno i kontrola validnosti dokumentacije i pravilno popunjavanje obaveznih formulara.

Namjerna zloupotreba ovog elektronskog zahtjeva, trošenje vremenskih i radnih kapaciteta može dovesti do troškova, shodno stavu 2 Uslova korištenja stranica. 

TERMIN ZA VIZU - UPUTSVO I ČESTA PITANJA

Registracija termina za vizu u prvom koraku se vrši isključivo elektronskim putem, čime unosite lične podatke u bazu njemačkog Konzulata u Sarajevu.

To činite putem besplatnog javnog online servisa- TAJ DIO JE BESPLATAN, ukoliko ste upoznati sa pravilima i proceduru obavljate samostalno. Taksu za obradu zahtjeva (pregled dokumentacije koju predajete zajedno sa pismenim zahtjevom) plaćate prema važećem cjenovniku, i to direktno kod službenika na šalterima za predaju zahtjeva za vizu.

Međutim, ukoliko angažujete eksterne agencije za pomoć u ovom postupku, može doći do naplate konsalting usluga, čime biste svakako trebali biti unaprijed upoznati.

OPREZ: Pri elektronskoj registraciji se morate pridržavati određenih smjernica pri ispunjavanju kartice za rezervaciju termina, svaka pogreška može izazvati odbijenicu zahtjeva za vizu ili vraćanje sa razgovora u odjelu za vize na dan dodjeljenog termina.

NIKO. Konzulatski službenici nisu dužni i neće ispravljati, niti ukazivati na eventualno učinjene greške s Vaše strane.

U nadi da ste sve obavili ispravno, vrijeme čekanja na termin za vizu može biti uzaludno, te rizikujete propust i eventualnu odbijenicu zahtjeva za vizu i vraćanje s termina na dan razgovora u Konzulatu bez da uopšte uspijete prethodno predati zahtjev.

S CILJEM ELIMINACIJE TAKVOG SLUČAJA, PREVENTIVNO VRŠIMO KONTROLU ISPRAVNOSTI REGISTRACIJE UNAPRIJED I ISPRAVKU OBAVLJAMO ODMAH U ROKU OD 48h.

Pravilnu registraciju u bazu podataka njemačkog Konzulata s ciljem dobivanja termina za vizu,  vršimo u paketu sa ostalim uslugama, te se ne može separatno poručiti asistencija za obavljanje samo ovog dijela usluge.

SVAKAKO. Elementarno građansko pravo svakog korisnika jeste da unajmi pomoć u vidu usluge za bilo koji problem sa kojim se isti samostalno ne snalazi.

Konkretno, u slučaju elektronske registracije termina za vizu, angažovanje trećih lica ili pak agencija podrazumijeva da ste dobrovoljno i saglasno dali lične podatke na korištenje u tu svrhu.

Pri tome vodite računa na tačnost podataka i obezbjedite da naknadno imate kontrolu nad registracijom ili pak kompromis sa dotičnim licem, kako biste zadržali mogućnost praćenja statusa registracije ili mogućnost eventualnog storniranja termina, eventualne promjene kategorije ili slično.

Propustom termina usljed nedostatka kontrole nad registracijom ne ostvarujete pravo na vandredan, novi termin.

Prijavom eventualne zloupotrebe Vaših ličnih podataka ili naknadnom prijavom greške pri unosu podataka, u praksi, također ne ostvarujete pravo na vandredan termin.

Gubitkom pristupa online računu za elektronsku poštu, isto tako ne ostvarujete pravo na dodjelu vandrednog, novog termina.

S toga, ukoliko ste slabije informatički pismeni, ili pak nemate mnogo praktičnog iskustva oko korištenja online servisa, savjetujemo da u svrhu registracije termina angažujete lica koja se bolje razumiju i snalaze u takvim segmentima.

Apsolutno je potrebno obratiti paznju na tacnost unesenih licnih podataka prilikom registracije termina za vizu , jer ukoliko ste unijeli bilo koju stavku pogresno– sluzbenici u Konzulatu nisu duzni vrsiti blagovremene ispravke i kontrolu u ime Vas, te eventualno upozoriti na moguce ucinjene greske pri unosu licnih podataka- tacnije oni to, osim u iznimnim slucajevima, nece niti su duzni uciniti.

Ovo za posljedicu moze imati uzaludno vrijeme cekanja na termin nakon obavljene registracije, jer unosom jedne pogresne stavke cete na dan dodjeljenog termina biti vraceni sa razgovora i bit cete u obavezi da ponovno izvrsite registraciju, a vrijeme cekanja ce se anulirati, pa proces ponavljate ispocetka.

NE,
Pomenuta dva subjekta nemaju nikakav vid saradnje.

 

Ambasada Info je web projekat, nastao s ciljem pružanja seta usluga korisnicima kojima je potrebna pomoć u pravilnom pokretanju postupka za dobivanje vize, budući da detaljne informacije u pojedinim segmentima nisu date na zvaničnoj stranici njemačkog konzulata.

 

Na osnovu iskustva i poznavanja stranih jezika na pregovaračkom nivou, posjedujemo određeno znanje sa kojim možemo nadomjestiti nedostatke nastale usljed manjka dostupnosti nekih informacija na zvaničnoj stranici konzulata.

 

Asistencija u postupku dobivanja vize se sastoji od niza aktivnosti, kao npr: 1.) elektronska registracija za termin u bazu podataka njemačkog konzulata,

2.) izrada/popunjavanje pismenog zahtjeva za vizu,

3.)kontrola validnosti i kompletnosti dokumentacije,

4.) individualna prognoza šansi za dobivanje vize,

5.) pomoć u izradi profesionalne aplikacije za posao,

6.) izrada profesionalnih poslovnih pisama s ciljem obraćanja Poslodavcu, Uredu za strance, Agenciji za zapošljavanje, Ustanovi za priznavanje stručne spreme, 7.) tumačenje zakonskih odredbi i dr.

Termin za vizu Rezervacija

Sie kennen uns aus den TV Sendern​

 ©2020 Ambasada.Info

KONTAKT